• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

Hızlı Okuma, Anlamayı Olumsuz Mu Etkiler?

Hızlı Okuma, Anlamayı Olumsuz Mu Etkiler?
Hızlı Okuma Kursları

Hızlı okuma tekniği ; insanlar tarafından uzun senelerdir araştırılan ve insan beyninin okuma esnasında daha verimli bir şekilde kullanılmasını hedefleyen bir tekniktir. Okumak için harcamış olduğunuz vakitti hızlı okuma teknikleri yardımıyla önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Ayrıca anlayarak hızlı okuma ile zamandan tasarruf etmenin haricinde edindiğiniz bilgilerin daha kalıcı olmasını da sağlayabilirsiniz. Klasik okuma tekniği göz ve beyin koordinasyonu açısında çok kötü olduğundan, yazılar aracılığı ile elde edilmiş bilginin beyin tarafınca işlenmesini yavaşlatmaktadır. Hızlı okuma egzersizleri ile beyninizin çok daha seri bir şekilde bilgiyi işlemesini sağlayabilir, normalde okumak için harcamış olduğunuz zaman da çok daha çok bilgi edinebilirsiniz.
          
İnsan bedeninde var olan bütün kasların geliştirilebildiği fark eden bilim adamları, aynı işlemi göz kasları üzerinde neden yapmadıklarını merak etmeye adım atmıştır. Kısa zaman içerisinde bilimsel olarak kişi gözünün görme alışkanlığının değiştirilebileceği ispatlanmış ve daha daha sonra hızlı okuma konusunda çalışmalar adım atmıştır. Çeşitli göz egzersizleri yapılarak göz kaslarının gelişmesini ve gözün idrak etme hızının arttırılmasını sağlayarak, çok daha hızlı bir halde okumaya imkan sağlar.
          
Ufak yaşlardan itibaren her yazıyı önce cümlelere, daha sonra sözcüklere ve son olarak da hecelere ayırmaya alışkın olan insan beyni, yavaş okumaya alışmıştır. Anlayarak  Hızlı okuma teknikleri hakkında söylenebilinecek en uygun söz; insan beyninin okuma alışkanlığını değiştirme çabasıdır. Anlayarak Hızlı okuma işleminin gerçekleşebilmesi için gözün baktığı bir yazıyı harfler olarak değil, kelime öbekleri olarak taraması gerekmektedir.

İnsan beyni çok üstün bir işlem kapasitesine haiz olduğundan, gruplar halinde gelen verileri de çok hızlı bir biçimde işleyebilmektedir. Uygun hızlı okuma egzersizleri ile hızlı tarama bir alışkanlık haline getirilerek, okuma ve öğrenme  zamanının muazzam derecede kısalması sağlanabilmektedir. Gözümüzün ve beynin kapasitesini doğru bir halde kullanmaya yönelik olan hızlı okuma teknikleri, insanoğlun daha çok okuyabilmesini ve bunun için de daha azca süre harcanmasını hedeflemektedir.


Hiçbir şey yapmadığımızı düşündüğümüz anlarda bile beynimizden dakikada 500 kelimelik fikir geçebilmektedir. Konusunda hızıyla okuyan bir okuyucu, dakikada 150 kelime okuyarak 350 kelimelik boşluk bırakır, fakat bu boşluk hiçbir vakit sessiz kalamaz ve bu seslerin de konu ile ilgisi olmayan parazit düşünceler, hayaller, bilinçsiz dalgınlıklardan oluştuğu görülür. Kısacası dikkat dağılır, konsantrasyon bozulur. Bu yüzden yavaş okumak, düşünülenin aksine anlamayı olumsuz etkiler.

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuduğunu Anlama

Anlama seviyesi okuma hızı ile doğru orantılı bir şekil de gerçekleşmektedir. Bu şekil de okuma hızınızı artırdığınızı kabul edersek anlama kapasiteniz üzerinde de olumlu etkiler sağlayabileceğinizden asla bir şekilde şüpheniz olmasın. Anlayarak okumak için hızlı okuma teknikleri becerisini iyi bilmeniz gerekmektedir. Anlayarak Hızlı okuma teknikleri uygulama becerisini kazanmış olduğunuz andan itibaren okuma hızınız en az 2 kat artmış durumda olacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta bu istatistik minimum oranları göstermektedir.

Şu demek oluyor ki tertipli bir çalışma gösterdiğiniz taktirde bu vaziyet 3-4 kata kadar rahatlık ile çıkabilmektedir. Daha önceden de bahsettiğimiz şeklinde okuma hızı ile anlama potansiyelin  doğru orantılı bir şekilde gerçekleşmektedir. Anlayarak Hızlı okuma teknikleri ile anlama kapasitenizi bir anda yükseltebilirsiniz. Şu şekilde düşünelim. Yavaş okuyan bir birey yavaş okuduğu için çok çabuk sıkılır okumaktan. Bundan dolayı dikkati dağılır ve anlama oranı da buna bağlı olarak düşer.. Yavaş yavaş okuma alışkanlığını kaybederek konsantrasyonunu yavaşlatır ve giderek düşürür. Bu durumda kişi bırakın okumayı yeteri kadar  odaklanmasını engeller.

Bu da dikkat ile eş demektir. Ferdin dikkati dağılır ve dikkati dağılan bir ferdin anlama kapasitesi daralır. Anlama kapasitesi daralan ve zaman içinde yok olan bir kişi bir kez okuyarak hiçbir şey anlamamaya ve sürekli süre kaybetmeye başlayacaktır. Yalnız okuma yavaşlığının ne benzer biçimde olumsuz neticelere yol açacağını görüyorsunuz değil mi?

Anlayarak Hızlı okuma becerisine sahip olmayan, okuma hızı ve dolayısı ile de anlama kapasitesi düşük olan bir kişi eğitim yaşamında zorlanır. Bu sayede gün içerisinde biroldukça olumsuz durumla karşılaşır fakat kolayca müdahale edemez.

Ancak bir detayı belirtmem gerekecek ki bireyin anlama kapasitesini düşüren durumda yavaş okuma alışkanlığı en büyük etkendir. Anlama kabiliyeti körelen kişilerin başarılı olması beklenemez. Anlayarak Hızlı okuma teknikleri ile meydana getirdiğiniz okumalarda ise okuduğunuz metinlerden çıkarmak istediğiniz neticeleri çok daha rahat ve hızlı bir halde idraklayarak zamanla hedeflerinize basit bir halde ulaşmış olacaksınız..

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. 

Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için:

İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için  0(232) 422 59 54 yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimi için  0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Eğitimi   0 (258) 213 0 999 -  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Muğla Hızlı Okuma Eğitimi 0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - - -
Hızlı Okuma, Anlamayı Olumsuz Mu Etkiler? başlıklı 3215 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın