• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

İzmir Hızlı Okuma Kursları

İzmir Hızlı Okuma Kursları
Hızlı Okuma Kursları

Hızlı okuma, adından da anlaşıldığı şeklinde, normalden daha kısa sürede daha çok şey okuyabilmek, daha iyi idrak etmek amacıyla meydana getirilen bir okuma tekniğidir. Hızlı okuma tekniği senelerdir dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılmaktadır. Türkiye’de ise 1980'lerden itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

Anlayarak Hızlı Okuma Tekniği emek verildiğinde okuma hızının ve anlam oranınızda önemli oranda fark yaratan yeni bir okuma tekniğidir.

Yaşadığımız yüzyıl bir bilgi çağıdır. Data daha hızlı çoğalmakta, hepimiz ise dakikada 150 kelime ila 300 kelime içinde okuyabilmekteyiz. Oysaki günümüzün aydınları, dakikada ortalama 700-800 kelime okumamız gerektiğini belirtmektedir.

Zihin olarak okuma hızımızı sınırlandıran bizleriz. Gmeşhurk gazeteler, e-postalar, kitaplar, ödevler, is yazışmaları vb. Dokümanların daha hızlı okunması yasam kalitenizin artmasına olanak elde edecektir.


Ek olarak, sınavlara hazırlanan öğrenciler hızlı okuma teknikleri ile daha hızlı okuyup, daha hızlı anlayarak, sınavlardaki başarılarını artırabilirler. İhmal etmeyin ki, beynimizle gözlerimiz arasında ışık hızında bir iletişim kurulmaktadır. Işık 300.000 km/s hızla ilerlerken, ses 312 km/s ilerler. Beynimiz çok hızlı okuma kabiliyetine haizdir, önemli olan onu eğitmektir.


Hızlı Okuma ne vakit ortaya çıkmış?


İkinci dünya savaşı esnasında, Alman Hava Kuvvetleri Londra şehrinin semalarında dolaşıp bomba yağdırırken, İngilizler pilotlarının ve kulelerde bekleyen gözcülerinin reaksiyon kabiliyetlerini artırmak istediler.

Ohio Üniversitesi’nden sırasında geliştirilen ‘takistoskop’ aletiyle subaylar eğitim verildi.  Göz algılama hızını geliştiren bu aletin merceği, saniyenin 25, 50’si ve 100’ü hızlarda resim ve şekiller gösteriyordu. İlk başta, hiç birşey algılayamayan subaylar, zaman içinde resim ve şekilleri çok net bir şekilde görmeye başladılar.

Nasıl, alıştırma sonucu bir atletin bacak kasları gelişiyor ve daha hızlı koşabiliyor ise, aynı mantıkla göz algılama potansiyelinin de artabildiği ortaya çıktı. Savaş sonrası, teknik ABD’de okumaya uyarlandı. Fotoğraf yerine, kelimelerle yapılan takistoskop çalışmaları ile, beynin sözcükleri hızlı bir şekilde algılaması, ve neticesinde hızlı okuması sağlandı.

İzmir Hızlı Okuma Kurslarının amacı: Katılanların okuma hızlarının en az % 100 arttırılması. (Okuma hızındaki artışlar % 100-%300 arasında değişiklik gösterir.)

İzmir Hızlı Okuma Kurslarının İçeriği; Hızlı okuma yöntemleri ile ilgili temel bilgiler, Ilık okuma hızlarının tespiti, Aktif görme alanını genişletme alıştırmaları, Gözün sıçrama hızını arttırma eğitimleri, Birden fazla kelime okuyabilme çalışmaları, Metinler üzerinde alıştırmalar, Anlamlı okuma çalışma teknikleri, Okuma hızlarının ve anlama oranlarının sürekli ölçümü, Kullanılan Araç ve Materyaller Bilgisayar programı ve kestirim, uygulama ve egzersiz kitapları. İzmir Hızlı Okuma Kursları.

İzmir Hızlı Okuma Kursları
nın Katılımcı Profili Sınavlara hazinlik dönemindeki bütün adaylar Hızlı Okuma Teknikleri Programına katılabilir. Katılımcı Sayısı Program gereği en az 10, en fazla 20 kişilik gruplar oluşturulmaktadır.

İzmir Hızlı Okuma Kurslarının Zamanı: Programlar, belli dönemlerde tüm kursiyerlerimizin katılacağı şekilde planlanmaktadır. 


Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. 


Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için:


İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Eğitimi   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Muğla Hızlı Okuma Eğitimi 0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65   numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - - - - -
İzmir Hızlı Okuma Kursları başlıklı 3497 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın