• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

Okuma Ve Beyin

Okuma Ve Beyin
Hızlı Okuma Kursları

Gözlerimiz beynimizin dışarıya  oluşturulan penceresidir. Biz, gözlerimizle değil beynimizle okuruz. Gözlerimiz satırların üzerinde gezinerek oradaki sembolleri beynin okuma merkezine gönderir. Burada semboller deşifre edilerek bir anlam kazanır.

Okuma işlemini beynimizle icra ettiğimız için öncelikle beynimizi çok iyi tanımalıyız.
Ancak bin dört yüz gram ağırlığa sahip olan beynimizin içinde dünyadaki şehirlerden herhangi birini tekrar Kurmaya yetecek kadar atom enerjisi bulunmaktadır.


Bedenimiz 200.000 ısı dedektörü, 500.000 dokunma dedektörü ve 4 milyon acıya duyarlı yapıdan oluşan bir ağla beynimize her, an, data aktarıyor. Beynimiz dinleme eylemini kulaklarımızla yapıyor.

Her kulakta bulunan 24.000 lif, havanın molekül titreşimlerini en ince detaysına kadar idraklayabilmektedir.Beynimiz, sahip olduğumuz koku sistemi sayesinde havanın trilyonda birindeki bir "koku" molekülünü kolaylıkla algılayabilmektedir.

 

Kas sistemi ile çalışan boyun,  kol,  el ve göz sistemlerinden farklı olarak beynimiz elektro kimyasal sistem ile çalışmaktadır. Beynimiz en küçük elektro kimyasal sinyallere yanıt verecek kadar hassastır. Bu sinyaller sinir sistemimize ve vücudumuza son aşama güçlü kimyasal maddeler iletir. Bu da sonuçta tüm davranışlarımızı etkiler ve kontrol eder.


Çok uzun süre yürüdüğünüz veya koştuğunuz süre ayaklarınız, devamlı olarak çeşitli kilolarda  ağırlıklar kaldırırsanız kollarınız yorulabilir. Buna karşılık elektro kimyasal sistemle çalışan beynimizin çok çalıştığı için yorulması söz konusu değildir.

Beynimiz yorulmaz ancak sıkılabilir. Sürekli aynı konuya yoğunlaşmak ve uzun süre aynı şeyi düşünmek beynimizin sıkılmasına neden olur.

 
Bundan dolayı yazıyı okurken veya herhangi bir mevzuyu düşünürken beynin sıkılmasını önlemek için yer yer ara verip başka şeylerle ilgilenmek gerekir. Örneğin; sevdiğiniz bir müziği dinlemek, egzersiz yapmak veya kısa bir yürüyüşe çıkmak sizi dinlendirir.


Rusların en ünlü nöro psikoloğu Profesör Peti Anokhin, elit kariyerinin son yıllarında, en gelişmiş elektron mikroskoplarını, beyin tarayıcılarını ve süper bilgisayarları kullanarak beynin potansiyelini araştırdı ve şu bilgiye vardı: "İnsan beynindeki 10 milyar nöronun her birinin, kendisinden sonrasında gelen 28 nöronla bağlantı kurmasının mümkün olduğunu gösterebiliriz. Tek bir nöron bile bu potansiyele sahip ise, beynin tüm bunlarının neye muktedir bulunduğunu hayal etmemiz bile zor. Bu, her bir nöron için olası kombinasyon/ permütasyon sayısının, 10,5 milyon kilometre uzunluğunda bir nöron ağı bulunduğunu gösteriyor."

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. 


Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için:


İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Eğitimi   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Muğla Hızlı Okuma Eğitimi  0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - - - -
Okuma Ve Beyin başlıklı 3421 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

  
 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın